Održan 20. MKT "Mladen Kasun"

Napisala on Pon, 04/09/2017 - 09:09,

U znak sjećanja na jednog od osnivača, prvog predsjednika i trenera Košarkaškog kluba Vinica, ove je nedjelje u Vinici pod pokroviteljstvom Hrvatske demokratske zajednice te Općine Vinica održan 20 . po redu Memorijalni košarkaški turnir „Mladen Kasun“. Kao pripadnik specijalne postrojbe MUP-a „RODA“, Mladen Kasun poginuo je 9. studenog 1991. godine na istočnoslavonskom bojištu, u Karadžićevu . Stoga su prije početka natjecanja , predstavnici organizatora - Košarkaškog kluba Vinica predvođeni predsjednikom Damirom Horvatom te načelnik Općine Marijan Kostanjevac u prisustvu majke Anice i ostalih članova obitelji, položili cvijeće i zapalili svijeće na grob te kod spomen obilježja hrvatskom vitezu Mladenu Kasunu.  Tom je prilikom predsjednik kluba Damir Horvat uputio nekoliko riječi zahvale Mladenu kao prijatelju, susjedu i košarkašu Općine Vinica, na doprinosu obrani domovine.

Na Turniru su se i ove godine uz domaću, okupile još tri gostujuće ekipe : KK Grafičar iz Ludbrega, KK Varaždin  i KK Lepoglava. Nakon postrojavanja ekipa te odavanja počasti Mladenu minutom šutnje, sve je u ime kluba organizatora pozdravo Damir Horvat , zahvaliosvima na dolasku te zahvalio svim sponzorima koji su pomogli održavanju turnira te Mladenovoj majci na njenoj žrtvi. U ime pokrovitelja turnira sve prisutne pozdravili su i zahvalili na dolasku saborski zastupnik g. Anđelko Stričak , g. Alen Runac i načelnik Općine Marijan Kostanjevac.

U športskom nadmetanju, najspremnija i najjača bila je ekipa KK Grafičar iz Ludbrega koja je pobijedila na ovogodišnjem turniru. Drugo je mjesto osvojila ekipa  domaćina,  , treće je mjesto pripalo ekipi KK Lepoglava, a igrači KK  varaždin zauzeli su 4. mjesto . Najboljem igraču, kao i pobjednicima turnira te ostalim sudionicima , pehare je uručio načelnik Općine Marijan Kostanjevac.