Vatrogasna društva Općine Vinica na regionalnom vatrogasnom natjecanju

Napisala on Pon, 04/09/2017 - 07:09,

   4. regionalno natjecanje na kojem nastupaju Dobrovoljna vatrogasna društva sa područja općina Vinica, Cestica, Petrijanec i Sračinec održano je u subotu 02.09.2017. Natjecanje je održano na nogometnom igralištu u Svibovcu Podravskom, a domaćin natjecanja bio je DVD Svibovec Podravski.

   Na natjecanju je nastupio rekordan broj vatrogasnih natjecateljskih ekipa i natjecatelja. Od 40 ekipa koje su nastupile na natjecanju 7 ekipa je na natjecanju činile su natjecateljske ekipe sa područja Općine Vinica. U sklopu regionalnog natjecanja održano je Općinsko natjecanje Vatrogasne zajednice Općine Vinica.

   Natjecanje je otvorio načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec; a otvorenju je prisustvovao i načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

   U djelu Općinskog natjecanja Vatrogasne zajednice Općine Vinica postignuti su slijedeći rezultati :

Kategorija djeca 6-12 godina. Pobjednik natjecanja je DVD Vinica, dok su drugo i treće mjesto zauzele dvije ekipe djece DVD Donje Vratno.

Kategorija muških „A“ ekipa. Pobjednik natjecanja je ekipa DVD Vinica, drugo mjesto osvojili su članovi DVD Donje Vratno, a treće mjesto pripalo je ekipi DVD Gornje Ladanje.

U kategoriji muških „B“ ekipa sa područja VZO Vinica nastupila je samo ekipa DVD Vinica „B“, pa su ujedno članovi DVD Vinica i pobjednici natjecanja.

Odlične rezultate postigli su članovi DVD Vinica u ukupnom pretku 4. regionalnog natjecanja gdje su u svim kategorijama osvojili pehare.

Najmlađa ekipa; ekipa djece 6-12 godina DVD Vinica osvojila je 3. mjesto i pehar na 4. regionalnom natjecanju, pa se nadaju i dobrom rezultatu na županijskom natjecanju koje će se održati 17. 09. u Lepoglavi.

Muška „A“ ekipa osvojila je pehar i 2 mjesto u ukupnom poretku na 4. regionalnom natjecanju u svojoj kategoriji.

Najstarija ekipa DVD Vinica muška „B“ ekipa u kojoj se natječu vatrogasci stariji od 30 godina uvjerljiv je pobjednik natjecanja u svojoj kategoriji, jer su drugoplasiranu ekipu prestigli za više od 35 bodova, čime su članovi DVD Vinica postigli izniman uspjeh osvojivši ukupno 6 pehara.