POVODOM DANA POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DANA HRVATSKIH BRANITELJA POLOŽENO CVIJEĆE KOD SPOMENIKA HRVATSKOG VITEZA MLADENA KASUN

Napisala on Sub, 05/08/2017 - 20:08,

I ove su se godine članovi udruge „Konj, moj prijatelj“ u već tradicionalnom konjičkom mimohodu, u čast Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, zaustavili i kod spomenika hrvatskog viteza Mladena Kasun u Vinici. Članovi udruge kao i predstavnici Općine i članovi UDVDR-a Klub Vinica, uz prisustvo majke poginulog Mladena, gospođe Ankice Kasun, članova obitelji, brojnih mještana i članova drugih braniteljskih udruga Varaždinske županije, položili su cvijeće i zapalili svijeće te odali počast našem poginulom hrvatskom vitezu Mladenu kao i svim poginulim hrvatskim braniteljima.

Nakon polaganja cvijeća od strane Općine, majke Ankice pokojnog viteza Mladena, udruge viničkih branitelja i članova udruge „Konj moj prijatelj“ , svim prisutnima obratio se načelnik Općine, Marijan Kostanjevac, koji je na samom početku zahvalio svima na dolasku u ime svoje zamjenice Mirjane Jambriško i predsjednika Općinskog vjeća Marijana Mihalića i u ime predsjednika naše braniteljske udruge Ivana Krajcera, a posebno članovima udruge „Konj, moj prijatelj“ koji već 13. godina za redom održavaju ovu značajnu tradiciju, a potom se osvrnuo na ovaj veliki dan. „ Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja poseban je dan za sve stanovnike Lijepe Naše, to je dan kada odajemo počast svim braniteljima, pogotovo onima koji su svoje živote ugradili u temelje države Hrvatske i to nikada ne smijemo zaboraviti jer upravo su oni zaslužni što danas imamo našu samostalnu i slobodnu domovinu. „ -izjavio je načelnik općine Marijan Kostanjevac.

Prisutnima se obratio i vlč. Krunoslav Milovec , župnik iz Maruševca. koji je pozvao sve okupljene na zajedničku molitvu za sve naše branitelje i za našu najljepšu domovinu Hrvatsku. Velečasni Krunoslav izmolio je i  molitvu za sve hrvatske branitelje koju je on sam napisao.

Poslije molitve, načelnik Marijan Kostanjevac sve okupljene je pozvao na okrepu koju su pripremili članovi Udruge viničkih branitelja i Općina Vinica.