Općina Vinica zastupljena na 7. KOS-u u Lenartu

Napisala on Pon, 29/05/2017 - 10:05,

 Od 26.do 28. svibnja  u Lenartu  je  održan 7. Kmetijsko obrtniški sejem.  U sklopu programa prekogranične suradnje  Interreg Slovenija - Hrvatska  na ovogodišnjem  je sajmu sudjelovala i Općina Vinica . Općina Vinica bila je zastupljena sa svojim štandom na kojem su 1.dana izlagali članovi Učeničke zadruge „Vrčeki“ iz OŠ Vinica, a drugog dana Općinu su  na štandu zastupali članovi udruge vinogradra Vine iz Vinice, člance  veziljke sekcije „Fijolice“ KUD-a  Vinica  te Mladen Ljubić („LMS Da Vinci“) sa svojim rukotvorinama, a u sklopu programa,  u nedjelju je na sajmu gostovao KUD Vinica.

Jedna od aktivnosti sajma vezana je uz ocjenjivanje i  regionalnu izložbu vina, na kojoj su sudjelovali  i vinički vinogradari .  Vinički  vinogradari  svojim  su vinima osvojili niz priznanja, pa su tako visokim ocjenama  nagrađena  vina  Marijana Matijašeca, Stjepana Kovačića i Zvonka Rožmarića , a  crni pinot člana viničke udruge vinogradara Milana Mašića proglašen je šampionom  regionalnog ocjenjivanja vina. 

Kako su Slovenske gorice istaknuti vinogradarski kraj  već tradicionalno  se u sklopu sajma održava  i Izbor županovog vina - ocjenjivanje uzoraka vina  načelnika (župana), a koje zajednički ocjenjuju  sami načelnici , pa je tako i ove godine u ocjenjivanju uzoraka  sudjelovao vinički načelnik Marijan Kostanjevac.