Dani Općine Vinica

Napisala on Sri, 19/04/2017 - 11:04,

Stanovnici Općine Vinica obilježiti će blagdan svog zaštitnika Sv.Marka ev. nizom raznih događanja. Neke od aktivnosti kao npr. akcija „Zelena čistka“, predstava Kerekesh teatra te izložba rukotvorina veziljske sekcije KUD-a Vinica „Fijolice“ već su provedene, no veći dio njih tek se očekuje.

Tako će se ove godine u sklopu obilježavanja Dana Općine Vinica održati humanitarna sakcija naziva „Cvijećem do pomoći“ , a kojom će koordinirati g-đa Božena Kapitarić, najmedicinska sestra u Hrvatskoj, inače djelatnica Onkološkog odjela u Čakovcu i rođena Viničanka. Humanitarna akcija odvijati će se prodajom doniranog sezonskog i balkonskog cvijeća te trajnica, a prikupljena sredstva iskoristiti će se za kupnju antidekubitalnog madraca za potrebe mještana kojima je potrebna palijativna skrb te za nabavu didaktičke opreme za dječji vrtić.

Akcija će se odvijati ispred zgrade Općine Vinica u subotu, 22. travnja te subotu 29. travnja u vremenu od 10,00 do 18,00 sati , zatim u ponedjeljak, 24.travnja, od 15,00 sati u sklopu Markovog sajma pred Osnovnom školom Vinica te 25.travnja, na sam blagdan Sv.Marka ev. pred crkvom.

Centralni događaj ovogodišnjih Dana Općine svakako je svečana sjednica koja će se održati u subotu, 22. travnja u 18,00 sati. Na sjednici se očekuju istaknuti gosti, a tom prilkom će desetorici zaslužnih Viničanaca biti uručena javna priznanja. Također će biti uručene i dvije novčane nagrade najuspješnijim studenticama, a prije sjednice položiti će se cvijeće na grobove poginulih branitelja te kod centralnog križa za sve preminule Viničance i Viničanke.

U Osnovnoj školi Vinica koja također obilježava svoj dan, u ponedjeljak od 15,00 na dalje odvijati će se kviz znanja i spretnosti učenika 7.razreda, izložba minerala i kristala te „Markov sajam“ na kojem će učenici izložiti svoje rukotvorine.

U utorak 25.travnja, na sam blagdan Sv.Marka osim svete mise i tradicionalnog proščenja pred crkvom, u 17,00 sati održava se Prijateljska nogometna utakmica NK Vinica- NK Varaždin , a u 20,00 sati Viničanci će ponovo moći uživati u gostovanju Kerekesh teatra i predstavi „Očeš, nečeš doktor“ , ovaj put u sklopu Glumačkog festivala u Krapini. Predstava se održava u kino dvorani u zgradi Općine.

Subota, 29. travnja rezervirana je za svečanost Sv. potvrde, a obilježiti će se i Dan Hrvatskog zavičajnog društva viničkog kraja.

U nedjelju, 30 travnja od 7,00 sati održava se na ŠRC Ribnjak u Vinici 12. Kup Općine Vinica u športskom ribolovu.

Članice ŽVS Leluja iz KUD-a Vinica zajedno sa svojim gostima pripremaju koncert pod nazivom „Nek popevka zleči vse“ koji će se održati u nedjelju, 07. svibnja s početkom u   17,00 sati u kino- dvorani u zgrdai Općine.

ŠRK Vinica organizator je još jednog događaja, a to su „2. Šaranske noći “ – takmičenje u lovu ribe u trajanju od punih 48 sati, koje će se održavati na ŠRC Ribnjak počevši od 13,00 sati u petak, 12.svibnja .

Dani Općine Vinica završavaju koncertom Hrvatskog komornog orkestra iz Zagreba koji će se održati u nedjelju, 28.svibnja s početkom u 19,00 sati u župnoj crkvi Sv. Marka ev.

Za sve događaje ulaz je slobodan te pozivamo stanovnike da se uključe i odazovu na sve aktivnosti.

 DANI OPĆINE VINICA