KUD Josipovac u posjetu našoj župi

Napisala on Pon, 03/04/2017 - 09:04,

Članovi KUD-a Josipovac jučer su bili vinički gosti. Sudjelovali su na poldanjoj misi u župnoj crkvi i na križnom putu. Vinički župnik prečasni Valent Posavec najavio je prije mise naše drage goste i zahvalio im na dolasku i aktivnom sudjelovanju na misi. Nakon mise, u prepunoj crkvi, članovi KUD -a Josipovac otpjevali su nekoliko prigodnih pjesama iz svog bogatog slavonskog repertoara. Bilo ih je doista prekrasno slušati obzirom da se te pjesme prilično razlikuju od naših. Po završetku je tamburaški sastav pred crkvom   zabavljao naše mještane , a ostale članice i članovi KUD-a Josipovac prisutne su častili raznim slavonskim rakijama. Prije ručka koji je za drage goste bio pripremljen u pastoralnom centru , domaćini i gosti razmijenili su poklone i riječi zahvale jer su naši dragi gosti iz Župe i KUD-a Josipovac prošle godine pripremili ručak za sve prisutne mještane na povratku iz Jarmine . Inače u župi Josipovac svećenik je Tomislav Đukez koji u ljetnim mjesecima rado posjećuje Vinicu te odsluži koju misu.

Goste su nakon ručka zabavaljali tamburaši iz KUD-a Vinica kojima su se uskoro pridružili i tamburaši iz KUD-a Josipovac te su zajedno začas napravili prekrasan štimung.

Prije odlaska iz Vinice, dragim gostima iz Josipovca zahvalio je na dolasku i načelnik Marijan Kostanjevac u svoje osobno ime , kao i u ime predsjednika Općinskog vijeća, zamjenice načelnika  i Udruge branitelja iz Vinice zaželjevši im sretan povratak u Josipovac.