USPJEŠNO ZAVRŠENA JOŠ JEDNA "ZELENA ČISTKA"

Napisala on Pon, 03/04/2017 - 08:04,

Svjesni potrebe o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša  i ove godine u općini Vinica obilježio se Dan planeta Zemlje akcijom čišćenja okoliša, te su se još jednom Općina i udruge pridružile globalnoj akciji „Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš“ u kojoj iz godine u godinu sudjeluje sve veći broj gradova, općina, udruga i volontera.
U subotu 01. travnja uspješno je provedena još jedna akcija Zelena čistka 2017 koju su organizirali Općina Vinica i LU „Opeka“. Ove  godine sudjelovale su gotovo sve udruge, vatrogasci i  športski klubovi. Čistile su se dvije lokacije i to šuma u Gornjem Ladanju (put prema Ladanjskoj Gmajni – lovačka kućica) i divlje odlagalište tkz. Greblica u Vinici. Prikupljena su dva velika kontenjera smeća koje je preuzela Čistoća d.o.o. iz Varaždina, a najgore je što se količine otpada bačene u šume i na druge površine ne smanjuju unatoč organiziranom razvrstavanju i prikupljanju smeća.  Akcija prikupljanja je trajala od 9 do 11:30 sati nakon čega su se svi sudionici okupili u Lovačkom domu na okrijepi.

Zahvaljujemo se svim sudionicima na odazivu, a nesavjesnim i neodgovornim pojedincima koji su i stanovnici drugih općina, poručujem da konačno shvate ozbiljnost nekontroliranog odlaganja otpada u naš okoliš i prestanu to raditi – izjavio je načelnik općine Marijan Kostanjevac.