Općini Vinica preko 3 milijuna kuna za proširenje ceste s izgradnjom nogostupa

Napisala on Pet, 10/03/2017 - 10:03,

Na Poziv Ministarstva unutarnjih poslova za prijavu projekata iz područja sigurnosti cestovnog prometa Općina Vinica prijavila je projekt proširenja ceste s izgradnjom nogostupa dionice županijske ceste ŽC 2029 kroz Gornje Ladanje, a ovih dana primili smo obavijest Ministarstva da je naša prijava za sufinanciranje dobila zeleno svijetlo čime su osigurana financijska sredstva u iznosu od 3.362.185,54 kn. To znači da ćemo po završetku radova koji se izvode na postavljanju kanalizacije  moći odmah krenuti sa izvođenjem radova proširenja ceste i izgradnje nogostupa duž čitave dionice za što smo već proveli postupak javne nabave te imamo odabranog izvođača radova.

Moram naglasiti da smo zadnjih dana bili prilično zabrinuti jer je župan želio blokirati odluku Ministarstva o odobrenim sredstvima te je tako još jednom pokazao koliko mu je stalo do Općine u kojoj i sam živi.

Hvala radnoj skupini Ministarstva unutarnjih poslova koja je prepoznala važnost projekta te donijela odluku o sufinanciranju proširenja ceste i izgradnje nogostupa na ovoj izuzetno opasnoj dionici. Općina je apsolutno dokazala svoju skrb i brigu za svoje mještane u dijelu naselja Gornje Ladanje, jer taj dio opasne županijske dionice zapravo je u nadležnosti Županijske uprave za ceste, a ne Općine. Najviše me raduje činjenica da će po završetku planiranih radova sigurnost svih sudionika u prometu, a osobito djece, pješaka i biciklista biti znatno bolja – izjavio je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.