Radionica za ugostitelje : Izrada prijave za bespovratna sredstva Ministarstva turizma

Napisala on Čet, 09/03/2017 - 11:03,

       Ministarstvo turizma objavilo je Javni poziv za prijavu projekata temeljem Programa Konkurentnost turističkog gospodarstva 2017. Program Konkurentnost turističkog gospodarstva 2017. namijenjen je subjektima malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge), OPG-ovima (obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge) te fizičkim osobama (privatnim iznajmljivačima) koji putem Programa mogu ostvariti potporu u iznosu do 350.000,00 kuna, a sufinanciranje projekata će iznositi 60% ili 100%, ovisno o vrsti i visini ulaganja.

       Predmet Programa je dodjela bespovratnih sredstava za podizanje konkurentnosti turističkog gospodarstva kroz potporu ulaganjima u povećanje kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoj novih i inovativnih turističkih proizvoda u destinaciji, internacionalizaciju poslovanja, održivi razvoj, diversifikaciju ponude, korištenje novih tehnologija i druge aktivnosti u cilju produljenja sezone, očuvanja radnih mjesta, novog zapošljavanja, rasta i razvoja turističkog gospodarstva. Javni poziv otvoren je za prijave do 10.travnja 2017.godine.

       Sa svrhom upoznavanja potencijalnih korisnika sa mogućnostima ostvarivanja potpore,  MARA d.o.o. Varaždin (agencija s kojom Općina Vinica surađuje na pripremi projekata) organizira prezentaciju za sve zainteresirane i potencijalne korisnike s područja Općina Vinica i Donja Voća. Prezentacija će se održati

u subotu, 11. ožujka 2017. godine u 18,00 sati,

u prostorijama Općine Donja Voća ili, u slučaju većeg odaziva, u prostorijama Osnovne škole Donja Voća.