Ivica Lazar- novi predsjednik DVD Vinica

Napisala on Pon, 30/01/2017 - 13:01,

U subotu 28.siječnja 2017. godine održana je 128. redovna izvještajna sjednica Skupštine DVD Vinica.

Društvo ukupno broji 65 članova, a na sjednici skupštine bio je prisutan rekordan broj članova društva – više od 80 % . U sklopu DVD Vinica djeluje vatrogasna postrojba od posebnog interesa za općinu Vinica sastavljena od 30 operativnih članova društva. Vatrogasci imaju liječničku svjedodžbu, stručno su osposobljeni, osigurani, spremni da u svakom trenutku osiguraju sigurnost mještana od požara i drugih opasnosti.

Predsjednik društva Robert Kovačić otvorio je 128 sjednicu skupštine i pozdravio brojne uzvanike nazočne na Skupštini među kojima su bili Predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije g. Nedeljko Vukalović, Načelnik Općine Vinica g. Marijan Kostanjevac, Župnik Župe SV. Marka ev. u Vinici prečasni Valent Posavec, vatrogasci sa kojima DVD Vinica surađuje i to Dobrovoljna vatrogasna društva : Donje Vratno, Gornje Ladanje, Gornje Vratno, Gradišće, Petrijanec, Lovrečan Dubrava, Strmec Posravski , Svibovec Podravski, Donje Ladanje i Totovec, gosti iz susjedne republike Slovenije PGD Studenci Maribor te po prvi puta vatrogasci iz PGD Vitomarci.

                Izvješće o radu društva podnio je Tajnik Miroslav Kelemenić koji je podsjetio na najvažnije aktivnosti društva u 2016 godini. Zapovjednik društva Ivica Boltek podnio je Izvješće o operativnom djelovanju vatrogasne postrojbe DVD Vinica i podsjetio na intervencije u prošloj godini i prošlom mandatnom razdoblju. Predsjednik društva Robert Kovačić predložio je Plan rada i financijski plan za 2017.

Nakon izvješća uslijedila je najzanimljivija točka dnevnog reda, a to je bio izbor novog Upravnog odbora društva i izbor novog Predsjednika društva. Za novog je predsjednika jednoglasnom odlukom skupštine izabran Ivica Lazar.

                Za dobrovoljan rad u DVD-u uručene su spomenice članovima društva : Stjepan Hohnjec primio je spomenicu „vatrogasni veteran“; a spomenice za 50 g dobrovoljnog vatrogastva primili su Josip Kovačić i Pavao Kovačić, za 40 g.: Stjepan Hohnjec, Vlado Žmegač, Marko Bratovčak i Slavko Vrabec, a tokom skupštine u društvo je pristupilo novih 10 članova.

Na kraju skupštine prisutnima su se obratili i uvaženi gosti koji su uglavnom pohvalili rad DVD Vinica . Predsjednik Vatrogasne zajednice varaždinske županije Nedeljko Vukalović osvrnuo se na sve veći problem u vatrogastvu, a to je odlazak radno sposobnih mladih ljudi koji su nositelji vatrogastva u svojim krajevima na rad u inozemstvo, a Načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac osvrnuo na  početak radova na izgradnji vatrogasnog centra u Vinici, koji će biti nositelj vatrogastva u sjeverozapadnom dijelu Varaždinske županije.