Božićnice za umirovljenike i nezaposlene osobe bez primanja starije od 50 godina

Napisala on Sri, 14/12/2016 - 09:12,

           Povodom nastupajućih Božićnih blagdana svim umirovljenicima čiji iznos ukupnih mirovinskih primanja ne premašuje iznos od 1.750,00 kn isplatiti će jednokratna novčana pomoć u iznosu od 150,00 kn, koja je za razliku od ranijih godina uvećana za 50,00 kn. Pravo na novčanu potporu umirovljenici će ostvariti uz predočenje osobne iskaznice te zadnjeg odreska od mirovine ili izvoda s tekućeg računa iz kojeg je vidljiva uplata mirovinskih primanja.

-          Ova vrsta potpora viničkim umirovljenicima isplaćuje se već 9. godinu za redom, a ove će se godine  krug korisnika proširiti i na osobe starije od 50 godina, koje nemaju drugih primanja, nisu korisnici zajamčene minimalne naknade te se vode kao nezaposlene u evidenciji Zavoda za zapošljavanje. Općina Vinica već niz godina kroz razne programe pomaže svim kategorijama stanovništva od novorođenčadi do umirovljenika, a obzirom na ukazanu potrebu, sada se krug korisnika dodatno proširuje za kategoriju osoba koje teško pronalaze posao obzirom na svoju dob - naglasio je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

       Potpore će se isplaćivati u prostorijama Općine Vinica od 19. do 23. prosinca (ponedjeljak –petak) 2016. godine u vremenu od 12,00 – 15,00 sati.