Načelnik potpisao ugovore sa 62 studenta

Napisala on Ned, 13/11/2016 - 19:11,

Na javni poziv objavljen sukladno Odluci o uvjetima i kriterijima pružanja novčane potpore u 9. mjesecu pristigle su 62 prijave studenata koje zadovoljavaju tražene uvjete, a u subotu je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac sa svakim od njih potpisao ugovor o korištenju novčane potpore kojim su uređena međusobna prava i obveze. Temeljem ugovora 14 studenata koji studiraju na području Varaždinske i Međimurske županije steklo je pravo na mjesečnu potporu u iznosu od 250,00 kn, dok je njih 48  koji studiraju u Zagrebu, Rijeci, Zadru, Splitu, Puli i Osijeku, ili pak u inozemstvu, ostvarilo pravo na mjesečnu novčanu potporu u iznosu od 400,00 kn.

- Unatoč   skromnom proračunu, Općina Vinica puno izdvaja za mlade, a osobito za njihovo obrazovanje, jer oni su temelj budućeg napretka ovog kraja. Prve godine zaključili smo 43 ugovora, a sad vas je 62. Stoga sam izuzetno ponosan da broj Vas studenata raste iz godine u godinu. Sam iznos potpora nije velik, ali je u skladu sa proračunskim mogućnostima , a ako će proračunski prihodi nakon porezne reforme to dozvoliti, moguće je da se mjesečni iznos naknada i povisi, naglasio je u svom obraćanju mladima načelnik Marijan Kostanjevac.

Potpisivanju ugovora bili su prisutni i predsjednik Općinskog vijeća Marijan Mihalić te zamjenica načelnika Mirjana Jambriško.