Dođite ove subote na Smotru folklora!

Napisala on Pon, 24/10/2016 - 07:10,

Pod pokroviteljstvom Općine Vinica,  Kulturno umjetničko društvo „Vinica“ ove će godine organizirati Međunarodnu smotru folklora „Vinička jesen“. Na ovogodišnjoj će smotri nastupiti više kulturno - umjetničkih društava iz cijele regije. Svoj dolazak najavili su Folklorni sastav KD „Obrež“ (Obrež, Slovenija), HKUD „Perušić“ iz Perušića (Ličko-senjska županija), KUD „Ježek“ iz Beretinca, KUD „LAZ“ Laz (Kraapinsko –zagorska županija) i KUD „Dragalić“ iz Dragalića (Brodsko-posavska županija). Neće izostati ni nastup domaćina koje će ove godine predstavljati Ženski vokalni sastav „Leluja“ i folklorna sekcija te Folklorna grupa OŠ Vinica.

Međunarodna smotra folklora „Vinička jesen“ održati će se u subotu 29. listopada 2016.godine s početkom u 17,00 sati, a program će se odvijati u dvorani u zgradi Općine Vinica. Organizatori pozivaju sve zainteresirane da dođu i uživaju u bogatstvu i raznolikosti pjesama i krajeva naše regije.

Obzirom na višegodišnju tradiciju, osim obogaćivanja kulturnim sadržajima , održavanje Smotre svakako doprinosi njegovanju i očuvanju kulturne i narodne baštine   naše domovine, a jedan je od važnijih ciljeva zainteresirati mlade naraštaje za narodno stvaralaštvo i tradiciju te ih uključiti u rad KUD- a kako bi zajedničkim naporima   oteli od zaborava bogatstvo naših narodnih običaja i nastavili aktivnosti vezane uz očuvanje starih običaja, plesova i pjesama provodeći pri tom slobodno vrijeme organizirano i kvalitetno .