KUD VINICA gostovao u Slovačkoj

Napisala on Uto, 13/09/2016 - 09:09,

Članovi folklorne i tamburaške sekcije Kulturno umjetničkog društva Vinica i članovi folklorne grupe Osnovne škole Vinica gostovali su proteklog vikenda u Slovačkoj i tom prilikom sudjelovali na proslavi kojom je obilježena 60.godišnjica rada FS Slnečnica-Sunečnik iz mjesta Gayari (u Bratislavskoj regiji) s kojim KUD Vinica surađuje još od 2009. godine. Naši kudovci oduševili su domaćine „viničkom“ koreografijom „Viničke vinske špelancije“, a mali folkloraši iz Osnovne škole zahvaljujući svojim voditeljicama Snježani Gašparić i Gordani Kos Kolar, odlično su odradili posao predstavivši se koreografijom „Prigorje“ . Nakon nastupa,  uz večeru, još dugo u noć nastavljeno je druženje s domaćinima.

- Suradnja KUD-a Vinica i FS Slnečnica – Sunečnik nastavlja se i dalje,  a nadamo se da će ova suradnja potaknuti i naše općine na suradnju te pripremu eventualnih zajedničkih projekata. Nas posebno veseli što su nova poznanstva sa svojim vršnjacima iz Gajarya , također folklorašima, stekli mali folkloraši iz Osnovne škole Vinica koji su nakon nastupa veći dio večeri proveli u igri sa svojim domaćinima na odlično opremljenom igralištu koje se nalazi odmah uz društveni dom, rekao je Andrija Bedenik, tajnik KUD-a Vinica.

Prilikom posjeta Slovačkoj, folkloraši su posjetili i utvrdu, stari grad Devin s kojeg se pruža prekrasan pogled na Dunav .