Da li je Vinici najveća kazna što u općini živi aktualni župan ?

Napisala on Pet, 09/09/2016 - 11:09,

 

Još prije par tjedana , krajem 8. mjeseca , upozorio sam na stanje na našim županijskim i lokalnim cestama, na nepočišćene i obrasle rigole, međutim ništa se u tom periodu nije promijenilo. Zašto se ŽUC i dalje neodgovorno ponaša prema stanovnicima Općine Vinica? Zbog čega se još uvijek nisu počistili rigoli uz glavnu, županijsku cestu ŽC 2029, kroz naselja Donje Vratno , Vinica, Marčan i Gornje Ladanje? Naši stanovnici također prilikom registracije motornih vozila plaćaju cestarinu koja je isključivi prihod ŽUC-a , međutim unatoč tome Općina Vinica je, direktno ili indirektno, diskriminirana u odnosu na ostale 22 općine i 6 gradova u Varaždinskoj županiji, a što traje već dulje vrijeme.

Zanimljivo je da se upravo sad pred izbore pojavljuje poziv mještanima i to od strane HNS-a na uključivanje u radnu akciju - čišćenja onog za što nisu nadležni i što je već odavno trebao napraviti ŽUC, a najgora je činjenica što su upravo naši mještani to sve već i platili. Jučer navečer i danas začuđeni i zbunjeni mještani zvali su i pitali o čemu se tu radi i koje su to opet besmislice i bedastoće, ali isto su me tako pitali i kada će konačno netko za to sve što se događa na lokalnim i županijskim cestama u našoj općini snositi odgovornost. Upravo zbog toga kao načelnik ću zatražiti od predsjednice Skupštine Varaždinske županije uvrštavanje u dnevni red točke o odgovornosti nadležnih za uređenje i održavanje županijskih i lokalnih cesta na području naše Općine, a jednako tako obratiti ćemo se i Vijeću za prevenciju Varaždinske županije.

Inače osobno podržavam sve radne akcije vezane uz uređenje naše općine, pogotovo one vezane uz uklanjanje ambrozije, ali moram naglasiti slijedeće : ako je uistinu cilj HNS-ove akcije uklanjanje ambrozije, veći efekt bio bi postignut kad bi se akcija provodila tamo  gdje ambrozije ima , znači uz poljske puteve, uz zapuštene parcele i sl. Ovo me doista podsjeća na besplatni prijevoz penzionera, a koji je trajao samo do izbora. Zato pitam sve aktere ove akcije, da li će se to preslikati i na viničko područje ili će HNS-ovi aktivisti i nakon izbora pokretati takve akcije na našem području. Međutim, a koliko se sjećam , kada je općina sa našim udrugama organizirala bilo kakvu akciju takve vrste iz njihovih redova bilo ih je uvjek najmanje , izjavio je načelnik općine Marijan Kostanjevac.