Svečano obilježena 70.obljetnica lovačke udruge "Opeka"

Napisala on Pon, 05/09/2016 - 08:09,

Vinička lovačka udruga "Opeka" u subotu je po d pokroviteljstvom Općine Vinica obilježila značajnu obljetnicu – 70 godina neprekidnog rada na uzgoju i zaštiti divljači  unutar lovišta koje joj je povjereno, iako počeci lovstva u Vinici prema riječima predsjednika udruge g. Marijana Adamića datiraju daleko ranije. Naime, predsjednik Udruge naglasio je kako su vinički lovci zapravo nastavili tradiciju lovstva obitelji Bombelles u čije se vrijeme lovište, kao i danas, zvalo Opeka što znači da na području Općine postoji 160 godina kontinuiranog lovstva. Predsjednik je između ostalog rekao kako udruga, iako ima 28 članova, nastoji održati kontinuitet, brinu o divljači, a velik problem koji je nedavno riješen, bio im je lovozakup.

Uz čestitku lovcima na obljetnici, načelnik  Marijan Kostanjevac  izjavio je kako je zadovoljan suradnjom s lovcima - Oni čuvaju prirodu, naš biljni i životinjskih svijet, jer gdje je sačuvana flora je i dobra fauna. Lovcima pomažemo koliko je god moguće, a pomogli smo im i oko organizacije ove svečanosti. Oni s druge pak strane rado sudjeluju u svim manifestacijama na području općine Vinica – rekao je .

Udruga dobro surađuje s Općinom i s ostalim udrugama. Primjerice, svake godine organizira se zajednička akciju čišćenja okoliša, a lovci sudjeluju i u svim viničkim manifestacijama .

Na prigodnoj svečanosti sudjelovao  je veliki broj gostiju, između kojih i varaždinski župan, Predrag Štromar, koji je i sam član viničke lovačke Udruge "Opeka".