Načelnik Kostanjevac odgovorio je županu optužujući ga za zloupotrebu položaja

Napisala on Pon, 29/08/2016 - 11:08,

Gospodine župane, nakon mog priopćenja zbog problema u Stumbrešnici, na LC 25018, slijedilo je Vaše   nečuveno, ali i unificirano priopćenje, pa sam tako hitno morao stupiti u konatakt sa državnim inspektorom za cestovni promet te sam ga pri tom izvijestio o svemu što se u Vinici događa. Inspektor je odmah naredio početak radova na spomenutom dijelu ceste, a što smo još prošle godine službeno zatražili . Također je ostao zgrožen činjenicom što to već nije napravljeno nakon izdanog naloga .

I zamislite, danas, kada su nakon prijetnje inspektora, strojevi počeli s radom na tom dijelu ceste , župan se tamo pojavio i bez srama daje izjavu o današnjem početku radova. Kome? Ovo je zaista čista ironija. Sve to ukazuje na to kako su moje tvrdnje o oštećenim i zapostavljenim mještanima naselja Goruševnjak istinite. To je za mene čista zloupotreba položaja, cinizam i populizam što je, vjerujem, već svima ionako poznato. Svoju poziciju, koja bi trebala biti od interesa svim građanima, on koristi isključivo u stranačke i predizborne svrhe, a o izjavama da i ne govorim, jer one apsolutno ionako potvrđuju neistinu, nevjerodostojnost i nemoralnost. Ako je briga i skrb za svoje mještane i njihove probleme, u ovom slučaju za spomenutu prometnicu  kojom će se za tjedan dana trebati voziti i naša školska djeca, moj propust, onda doista ne treba više ništa komentirati, ali sam priznajem, sretan zbog brze reakcije inspektora te što su zahvaljujući njemu radovi danas započeli.

Inače poznato je, ako to naš župan nezna, da je ŽUC godinama ostvarivao prihod od naknada za korištenje cestovnog zemljišta za pravo prilaza na parcelu koju su plaćali svi poduzetnici i obrtnici, a također je poznato i da Općina sufinancira izgradnju nogostupa uz županijske i lokalne ceste.

Ovo župane nije demokracija, ovo je nešto čega smo se jedva riješili, rekao je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac