Održan 19. Memorijalni košarkaški turnir "Mladen Kasun"

Napisala on Pon, 29/08/2016 - 10:08,

Ove nedjelje , u popodnevnim satima, u Vinici je održan 19. po redu Memorijalni košarkaški turnir „Mladen Kasun“. Prije početka športskog dijela , predstavnici Košarkaškog kluba Vinica predvođeni predsjednikom Damirom Horvatom te načelnik Općine Marijan Kostanjevac i zamjenica Mirjana Jambriško , u prisustvu majke Anice i ostalih članova obitelji, položili su cvijeće i zapalili svijeće na grob te kod spomen obilježja hrvatskom vitezu Mladenu Kasunu, pripadniku specijalnih postrojbu „RODA“, koji je svoj mladi život prije punih 25 godina položio na oltar domovine 9. studenog 1991. godine u Karadžićevu. Tom je prilikom predsjednik kluba Damir Horvat uputio nekoliko riječi zahvale Mladenu kao prijatelju, susjedu, košarkašu i prvom predsjedniku HDZ-a Općine Vinica, na doprinosu obrani domovine nakon čega su svi prisutni izmolili molitvu za Mladena.

Na Turniru su se i ove godine uz domaću, okupile još tri gostujuće ekipe : KK Grafičar iz Ludbrega, KK Petrijanec  i KK Lepoglava. Nakon postrojavanja ekipa te odavanja počasti Mladenu minutom šutnje, sve je u ime kluba organizatora pozdravo Damir Horvat , zahvalio na dolasku, kao i svim sponzorima koji su pomogli održavanju turnira te Mladenovoj majci na njenoj žrtvi. U ime Općine kao generalnog pokrovitelja turnira sve prisutne pozdravio je i zahvalio na dolasku načelnik Općine Marijan Kostanjevac te nakon kraćeg obraćanja otvorio 19. košarkaški turnir .

U športskom nadmetanju, najspremnija i najjača bila je ekipa iz Ludbrega koja je pobijedila na ovogodišnjem turniru, inače ekipa koja će vrlo vjerojatno ući i u 1. Košarkašku ligu. Drugo je mjesto osvojila ekipa   iz Lepoglave , treće je mjesto pripalo ekipi KK Petrijanec, a domaćini su ovaj put zauzeli 4. mjesto . Najboljem igraču, kao i pobjednicima turnira te ostalim sudionicima , pehare je uručio načelnik Općine Marijan Kostanjevac.