Županovim i HNS-ovim obmanama očito nema kraja

Napisala on Pet, 26/08/2016 - 13:08,

Ovih dana javili su mi se mještani iz naselja Goruševnjak i pitali me zbog čega se skuplja peticija za sanaciju dijela LC 25018 u tzv „Stumbrešnici“ . Aktivist iz redova HNS-a koji provodi peticiju tvrdi da to radi po nalogu župana Štromara i ravnatelja ŽUC- a Osonjačkog zbog čega mi kao načelniku više nije ništa jasno!

Naime, radi upoznavanja sa stvarnom situacijom, obraćam Vam se ovim priopćenjem:

- Općinski vijećnik gosp Miljenko Bešvir (HDZ) iz Goruševnjaka u nekoliko navrata postavljao je vijećnička pitanja na tu temu , ali i druge probleme koji se odnose na naselje Goruševnjak pa tako i na sjednici Općinskog vijeća održanoj dana 02. rujna 2015. godine. Upravo zato sam poslije sjednice Općinskog vijeća, po ne znam koji put uputio dopis Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture , Upravi prometne isnspekcije - Odjel inspekcije državnih, lokalnih i županijskih cesta. Po upućenom dopisu prvi je inspekcijski pregled izvršila Služba inspekcije cesta sa sjedištem u Novom Marofu. Kako se spomenuta služba zapravo u samo manjem dijelu osvrnula na stanje na predmetnoj cesti, uputili smo dopis, ovog puta Upravi prometne inspekcije - Sektor inspekcije cestovnog prometa i cesta u Ministarstvu pomorstva prometa i infrastrukture. Dakle, navedeno je tijelo zaprimilo naš dopis 21. listopada 2015. godine , a voditelj Odjela, g. Dragutin Curman u mojem je prisustvu zajedno sa predstavnikom ŽUC-a g Bedenikom izašao na teren 03. studenog 2015. godine te sastavio zapisnik s nalazom obilaska i utvrđenih nedostataka.

Zamislite sad ovu situaciju : HNS i župan, te ravnatelj ŽUC-a prikupljaju peticiju protiv županijske ustanove (ŽUC-a!) kojoj je državni inspektor naložio otklanjanje uočenih nedostataka još prošle godine odnosno prikupljaju peticiju protiv te iste ustanove koju župan apsolutno kontrolira i nadzire, znači sami protiv sebe ! Hvala Bogu da o svemu imamo pisani trag, a kada bi mi bili u pravnoj državi, župan bi za svoje postupke nečinjenja i zapostavljanja određenih dijelova županije kao u ovom slučaju naselja Goruševnjak trebao nakon svih insinuacija i političkih spletki te obmana ljudi, snositi najmanje političke posljedice, jer sudeći po ovakovom načinu i ponašanju, ljudske i moralne očito za njega ne postoje.

Gospodine župane, Vaša velika briga za Općinu utjecajem na ŽUC , vidljiva je na svakom koraku: u izgledu rigola uz glavnu županijsku cestu od Donjeg Vratna pa sve do kraja Marčana, stanju poklopaca koji prilikom prijelaza osobnih automobila, a osobito kamiona izazivaju nesnošljivu buku i dodatne vibracije, nepokošenim bankinama uz županijske i lokalne ceste diljem općine itd. Zato župane, počnite se već jednom baviti životnim stvarima, a ne vječitim političkim spinovima i podmetanjima - izjavio je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.