Šaranske noći u Vinici

Napisala on Uto, 17/05/2016 - 08:05,

Općina Vinica proteklog vikenda bila je domaćin takmičenju u šaranskom ribolovu koje se održavalo od 13.05. do 15.05.2016. u ukupnom trajanju od 72 sata. Na ovom natjecanju sudjelovalo je 11 ekipa od čega su 4 bile iz Međimurske županije, a ostale ekipe bile su iz Sračinca, Petrijanca i Vinice. Po dolasku su takmičari izvlačili startne brojeve i brojeve pozicija te su nakon odlaska u ''boxove'' započeli sa takmičenjem. Svaki takmičar morao je imati propisanu opremu za taj oblik ribolova (šaranski štapovi i sistemi,minimalno tri mreže za čuvanje ribe,umjetni mamac-boila,...), nakon ulovljene ribe ili maximalno 6 (u svaku mrežu po 2 kom), sudac je vagao svaku ribu posebno, a koja se nakon vaganja puštala, a konačan zbroj težine svih ulovljenih riba na kraju donio je pobjednika . Također se birala i najveća i najmanja riba.

Kotizacija za sudjelovanje u natjecanju po ekipi (2 člana) iznosila je 200,00 kn,a za takmičenje u Castingu (bacanje u daljinu) 30,00 kn. Organizatori su predvidjeli i nagradni fond za sudionike :
1. mjesto – 700,00 kn, zlatne medalje,zahvalnice i poklon sponzora;2. mjesto – 500,00 kn, srebrne medalje,zahvalnice i poklon sponzora;3. mjesto - 300,00 kn, brončane medalje,zahvalnice i poklon sponzora;4. mjesto - drvene medalje, zahvalnice,poklon iznenađenje i poklon sponzora;najveća riba - drvena plaketa;najmanja riba - drvena statua.

Posebne nagrade u natjecanju dodijeljene su Jug Franji za najbolji potez - izlijetanje iz šatora i pad uz salve smijeha, te Novak Dini - za najdalji izbačaj.

Natjecanje svih sudionika i svih koji su bili u logistici natjecanja završilo je zajedničkim ručkom i druženjem prilkom kojeg je načelnik Općine Marijan Kostanjevac uručio zaslužene  nagrade .