Vinički vatrogasci posjetili djecu u vrtiću

Napisala on Sri, 11/05/2016 - 10:05,

Već tradicionalno povodom obilježavanja mjeseca zaštite od požara vinički su vatrogasci u ponedjeljak 09.05.2016. godine posjetili Dječji vrtić „Sreća“  u Marčanu. Koliko taj posjet znači viničkim mališanima, moglo se pročitati sa dječjih lica već sa prvim zvukom vatrogasne sirene, prilikom dolaska vatrogasnog vozila do dječjeg vrtića gdje je vatrogasce nestrpljivo čekalo pedesetak polaznika dječjeg vrtića.

Polaznici dječjeg vrtića Sreća sa svojim odgajateljicama sa zanimanjem su pratili izlaganje koje je predvodio zamjenik zapovjednika DVD Vinica Ivica Lazar, sa voditeljima vatrogasne mladeži Mladenom Levanić i Robertom Rudančić, dok im se u prezentaciji pridružio operativni član društva Mario Bek. Tom prilikom vinički mališani i sami su mogli isprobati vatrogasne kacige, okušati se u gašenju požara, razgledati vatrogasno vozilo i ostalu vatrogasnu opremu koju koriste vinički vatrogasci.

Ovu priliku vinički vatrogasci, također su iskoristili kako bi odgajateljicama prezentirali gašenje požara sa vatrogasnim aparatom za početno gašenje požara sa prahom, pa se tako ravnateljica dječjeg vrtića „Sreća“ Kristina Posavi i sama okušala u gašenju požara sa vatrogasnim apartom.

Na kraju prezentacije članovi DVD Vinica nagradili su viničke mališane sa velikom vrećicom slatkiša.