Izjava načelnika Općine Vinica povodom tragičnog događaja u naselju Roma

Napisala on Sri, 04/05/2016 - 13:05,

         Općina Vinica duboko suosjeća sa obiteljima prije par dana tragično stradale djece u naselju Roma u Strmcu. Međutim , kao načelnik Općine moram reagirati na natpise i izvještavanja u medijima koji su prenijeli informaciju kako se tragedija dogodila u naselju Donje Vratno na području Općine Vinica. Stoga moram još jednom naglasiti da područje na kojem se nalazi naselje Roma teritorijalno ne pripada području Općine Vinica i nema nikakve veze s Općinom Vinica jer je to područje još 1997. godine izmjenama i dopunama Zakona o područjima županija, gradova i općina pripalo području Općine Petrijanec. Već smo više puta upozoravali na činjenicu kako je nečijim nepoznavanjem situacije na terenu , a time i neznanjem te administrativnom pogreškom, naselju Roma dodijeljena adresa Donje Vratno - dio, a što ne može biti, jer je naselje Donje Vratno samo jedno i ono pripada području Općine Vinica , a romsko naselje od tog je naselja udaljeno više o 2 km.

       Iako je Područni ured za katastar Varaždin i službeno obavijestio sva javnopravna tijela o toj činjenici , opet dolazimo u situaciju da se netočnim informiranjem o mjestu nesretnog događaja, kod stanovnika naselja Donje Vratno izaziva osjećaj nelagode i nesigurnosti.

       Stoga ovim putem još jednom molim da se prilikom izvještavanja naselje Donje Vratno na području Općine Vinica ne dovodi ni u kakvu vezu sa događajima na području naselja Roma koje se nalazi na području Općina Cestica i Petrijanec, izjavio je povodom tragičnog događaja Marijan Kostanjevac, načelnik Općine Vinica .