Načelnik Općine Vinica na studijskom putovanju u Brusselesu

Napisala on Pet, 25/09/2015 - 12:09,

Europska Komisija i Udruga gradova RH organizirala je studijsko putovanje u Brusseles na kojem je sudjelovao je i načelnik Općine Vinica, g.  Marijan Kostanjevac. Studijsko putovanje trajalo je od 21. – 23. rujna.

- Sa načinom rada Europske Komisije, ciljevima i zadacima, načinom raspodjele i mogućnostima korištenja EU sredstava, a  koje su osigurane do 2020. godine svim članicama EU  iscrpno su nas izvjestili naši predstavnici u Europskoj Komisiji, što je nama bilo posebno interesantno s obzirom na sve naše planirane razvojne projekte. Tako smo  u tom razdoblju bili prisutni na više edukativnih predavanja, ali smo također bili prisutni i na glavnoj tiskovnoj koferenciji u EU Komisiji, na temu  sve većeg  broja  izbjeglica i izbjegličke krize. Slobodnog vremena  bilo je jako malo, ali se  ipak uspjelo prošetati  gradom i  glavnim Brusselskim  trgom- Grand place , rekao je načelnik.  

U delegaciji Udruge gradova RH bili su i gradonačelnik grada Novog Marofa, g. Siniša Jenkač, gradonačelnik  Ludbrega i saborski zastupnik, g.Dubravko  Bilić , zamjenik gradonačelnika grada Varaždina, g.Vjeran Radelić i načelnik općine Jalžabet,  g. Mirko Magić.