Tradicionalni Vinički pohod okupio velik broj sudionika

OBJAVLJENO 28.8.2023.  |  AUTOR: Općina Vinica

Načelnik Općine Vinica dr. sc. Branimir Štimec, prof. ove je subote s veseljem je dočekao i pozdravio 100-tinjak sudionika pohoda po Viničkom kraju, na kojem je i sam sudjelovao.

Pohod se tradicionalno održao pod pokroviteljstvom Općine Vinica, a na inicijativu Vesne Levanić i ostalih članova družine Vinicit koji su  zaslužni za dobru organizaciju, pripremu i uređenje rute, prihvat i ugošćivanje sudionika i uspješnost ovog pohoda.

Vinički načelnik, dr. sc. Branimir Štimec, prof.  izrazio je zadovoljstvo zbog velikog  broja okupljenih na ovom pohodu,  zaželio im dobrodošlicu te zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji.

S ponosom je istaknuo kako je Vinica prekrasno mjesto u što će se moći i sami uvjeriti. Po riječima načelnika, ustrajat će se na izgradnji i uređenju općine Vinica i  nastojati da bude još  ljepša, što je ujedno i odlična pozivnica za idući pohod.

Planinari, članovi HPD Extreme, PK Ivanec, HPD Ivanec, HPD Međimurje, PD Bundek, PD Ludbreg, PD Ravna gora, MIV Varaždin, HPD Planik Umag, kao i ostali gosti i domaći mještani, obišli su 20-tak kilometara po Viničkom kraju te usput obišli neke od znamenitih lokaliteta  općine  koji su ujedno i zaštićena kulturna dobra RH: Stup srama-Pranger, kuriju Patačić, kompleks dvorca Opeka i arboretuma (trenutno traje obnova), Šincekovu jamu-špilju Vinica, Stari grad Vinica – burg Vinica. Od ostalih znamenitosti posjetili su Viničku tradicijku kuću, Crkvu sv. Barbare, osvježili se kod slapa „De kubila šči“ i uživali u prekrasnoj prirodi na viničkim brežuljcima i divnom pogledu s njihovih vrhova.

Cijelim putem vladala je odlična atmosfera što se nastavilo i na okrijepi kod Ribičke kuće pa se može zaključiti da je i ovogodišnji pohod po Viničkom kraju bio uspješan, a sudionici i više nego zadovoljni ovim aktivnim boravkom u Vinici!

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.